Om oss

Vi som idag äger och driver Strömmens Gådsmejeri heter Caroline Nielsen och Christoffer Lindahl, vi har köpt gården och mejeriet av Agneta Larsson och Martin Andersson som grundade mejeriet 1997.

Vi är båda strax över 30 och har lämnat välbetalda jobb bakom oss för att få leva vårat drömliv. Ett liv där vi väljer att sätta hälsa och välmående framför pengar. Vi lämnar stress och prestationsångest bakom oss och ser fram emot en framtid som är fylld av djur, goda ostar och givetvis en hel del jobb men på våra egna villkor.

På Strömmens Gårdsmejeri tillverkar vi ost av flera olika sorter, vi gör ost på fårmjölk i första hand och på komjölk i andra hand. Det beror på att vi har egna får (ca 100 st) som vi  mjölkar 6 månader om året. Oavsett om vi gör ost på fårmjölk eller komjölk så är alla våra ostar ett riktigt hantverk med högsta kvalité. För oss har det lönat sig att satsat på kvalite framför kvantitet, bland annat har vi belönats med 10 SM-Guld under de 21 år som vi har skapat ost. Alla ostar tillverkas i vårt mejeri på gården, fårmöjlken är ekologisk certifierad och kommer från våra egna får. Komjölken köper vi från våran granne några kilometer bort från gården, så väljer du att besöka vår gårdsbutik för att köpa ost så kan vi verkligen säga att du köper närproducerat.

Vi är certifierade av SMAK och uppfyller alla krav för ekologisk produktion. (www.smak.se)